ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дніпропетровський телеканал скасував ефір, протестуючи проти закону про наклеп

01.10.2012, 00:40
28 вересня у Дніпропетровську на знак протесту проти законопроекту про наклеп не вийшли в ефір програми місцевого 9-го телеканалу. У такий спосіб телеканал приєднався до акції протесту, оголошеної ЗМІ 25 вересня. Про це повідомила генеральний директор телекомпанії «Приват ТБ Дніпро» (9 канал) Ольга Владімірова, передає Укрінформ.

«Ми вирішили таким чином поставити «крапку тижня». Однак до п’ятниці (28 вересня - ред.) виявилося, що пан Журавський відкликає свій законопроект. Але ми, на відміну від Журавського, не відкликаємо своїх рішень. Закон сміховинний, тому і протест сміховинний», – сказала Владімірова.

За її словами, в ефірі телеканалу йдуть лише програми розважально-спортивного характеру телеканалу-партнера «2+2», власний же продукт 9-го каналу, зокрема, новини з інтерактивним спілкуванням з глядачами, в ефір не вийшли. Про свої дії телеканал попередив глядачів.

Нагадаємо, 25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту проти ухвалення закону про наклеп "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп". Акцію, зокрема, підтримали Українська правда, Корреспондент.net, газета і сайт Комсомольська правда в Україні, Фокус.ua, Сегодня.ua, ТВі, LB.ua, Football.ua, iSport.ua, ЛИГА.net, Телекритика, Newsru . ua, Дело.ua, ІнвестГазета, KyivPost, День, РБК-Україна, Остров, агентства Українські новини і Iнтерфакс-Україна та інші. На головних сторінках учасників акції з'явився банер з вимогою не допустити ухвалення закону про наклеп.

27 вересня ряд українських друкованих ЗМІ вийшли з порожніми першими смугами. Зокрема, акцію проти скандального законопроекту підтримали більшість львівських газет: ZIK, Високий Замок, Львівська пошта, Ратуша, Львівська газета, Новий погляд. 28 вересня з порожньою обкладинкою вийшла газета KyivPost та журнал “Корреспондент”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!