ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дніпропетровські журналісти обвинуватили чиновницю у цензурі

02.07.2014, 12:54

У Дніпропетровську журналістам газети “Лица” відмовили у коментарі в офісі нової очільниці Інспекції з питань захисту прав споживачів у Дніпропетровській області Ванди Сіровської, посилаючись на необхідність письмового дозволу із прес-служби обласної державної адміністрації. Журналісти вважають, що Сіровська таким чином "ввела цензуру".

Як повідомив регіональному кореспонденту ІМІ журналіст газети Антон Філіппов, 1 липня вони приїхали до Інспекції аби взяти коментар у Ванди Сіровської та побачити документи, якими вона призначена на посаду. Проте юрист інспекції Катерина Волошина повідомила журналістам, що вони не можуть спілкуватися із чиновницею без дозволу прес-служби облдержадміністрації. Попри незгоду із такою позицією журналісти все ж вирушили до ОДА, аби з’ясувати, про які дозволи йдеться.

«Для мене це такеж питання, як і для вас», - повідомила працівниця прес-служби ОДА Марина Бойко. Вона додала: «За законом вона зобов’язана дати вам коментар, оскільки є посадовою особою». За інформацією Марини Бойко, в.о. начальника інспекції є Северин О.А., а Ванда Сіровська проходить стажування на цю посаду. Крім того вона додала, що Інспекція не є структурним підрозділом ОДА і не має отримувати від її прес-служби ніяких дозволів.

«Ми поїхали до інспекції вдруге, послалися на ОДА, що Ванда Сіровська має дати нам коментар. Проте нам знову відмовили, посилаючись на відсутність відповідного письмово дозволу чи документа із ОДА», - зазначив Антон Філіппов.

У публікації про інцидент журналісти вказали, що ставши держслужбовцем, Ванда Сіровська «ввела цензуру». Поспілкуватися саме із нею журналістам було принципово, оскільки у 2012 році проти Сіровської було порушено кримінальну справу, коли вона була директором КП «Ритуальна служба». Як повідомляють «Лица», у 2012 Бабушкінський райсуд визнав її винною у службовій халатності, але Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував вирок і відправив справу на доопрацювання.

Liked the article?
Help us be even more cool!