ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для правоохоронців випустять кишеньковий довідник про взаємодію зі ЗМІ

27.12.2012, 02:18

Для працівників Міністерства внутрішніх справ розроблять спеціальну довідкову брошуру щодо взаємодії зі ЗМІ. Основою розробки брошури стануть напрацювання Асоціації медіа-юристів і кращий міжнародний досвід зі взаємодії правоохоронців та ЗМІ. Про це під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що діє у рамках «Відкритої розмови», повідомив заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

«Брошура для працівників міліції розробляється з урахуванням усіх побажань від медіа-юристів, які вони нам надали, презентуючи Інструкції із взаємодії правоохоронних органів зі ЗМІ. Вона матиме зручний кишеньковий вигляд та міститиме посилання на основні права та обов'язки як журналістів, так і працівників міліції», - сказав Бурлаков.

Довідник також обов'язкового міститиме витяги зі ст. 171 Кримінального кодексу України.

«Ми також врахували поради міжнародних експертів, зокрема, використали досвід Франції та напрацювання спільного проекту «Відкритої розмови», МВС та Координатора проектів ОБСЄ в Україні, який тривав протягом року», - додав Бурлаков.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!