ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для перебування в прикордонній смузі відтепер потрібен дозвіл ДПСУ

Для перебування в прикордонній смузі віднині потрібно мати дозвіл органу Державної прикордонної служби України.

Про це ДПСУ повідомила на Facebook-сторінці з посиланням на постанову №1292 Кабінету Міністрів від 7 грудня 2023 року.

Йдеться про прикордонну смугу завширшки 5 км від лінії державного кордону. На цю територію обмежено вільний в'їзд. Також обмежено перебування, проживання в цій місцині та пересування нею.

Тож люди, які планують в’їхати на ту територію, перебувати там чи проводити там будь-які роботи, мають отримати дозвіл у відповідного органу ДПСУ, який безпосередньо виконує завдання у визначеній зоні відповідальності.

Нововведення стосується як фізичних, так і юридичних осіб. Дозвіл фізичним особам віком до 18 років надається за зверненням одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або іншого законного представника, зауважили в Держприкордонслужбі.

Уряд також встановив спеціальний прикордонний режим та заборонив вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування людей і виконання робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, у межах земельних ділянок завширшки 30–50 метрів уздовж лінії держкордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, уздовж лінії держкордону України з Росією та Білоруссю – завширшки до 2 км, які надані в постійне користування військовим частинам ДПСУ для будівництва, облаштування й утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік і комунікацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!