ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Джинса" мінімально впливає на виборця - експерт

22.08.2012, 05:32
Про це у коментарі «Виборам та ЗМІ» розповів медіаексперт та голова комітету «Рівність можливостей» Олександр Чекмишев.
 
«Аналітики різних країн називають різні цифри щодо впливу медіа на виборців. Найбільша цифра, яку я будь-коли чув – 11%. Тобто йдеться про те, що ЗМІ здатні переконати 11% виборців кардинально змінити свою думку – проголосувати за одну партію замість іншої, тієї, до вибору якої людина схилялася раніше. Але це фантастична цифра. В сучасних реаліях політична джинса може вплинути і змінити політичні настрої щонайбільше 1,5-2% виборців».

Пан Чекмишев також відзначив, що джинса не є ефективним механізмом впливу на виборців, оскільки за останні роки медіаграмотність українців суттєво зросла і вони доволі легко можуть відрізнити рекламний текст від редакційного.

«Насправді джинса – це своєрідна джентльменська угода між рекламодавцем і медіа. Політики не хочуть світитися з великою кількістю реклами, інакше у виборців виникатимуть питання, звідки ці гроші на рекламу взяли. Це відштовхуватиме електорат. Тому політикам вигідніше, аби їхня реклама подавалася у вигляді редакційних матеріалів. Так їм спокійніше, адже читач якщо і запідозрить замовність тексту, все одно не матиме доказів, що за матеріал платили». 
Liked the article?
Help us be even more cool!