ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Діти журналіста Хашкаджі отримали компенсацію після вбивства батька

02.04.2019, 11:42
Фото - AFP/Радіо Свобода

Діти убитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі отримали щомісячні п'ятизначні виплати і будинки за мільйони доларів у Саудівській Аравії від уряду королівства як компенсацію. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Washington Post.

За даними нинішніх і колишніх посадовців Саудівської Аравії, а також членів сім'ї Хашкаджі, два його сини і дві дочки отримують виплати в межах зусиль королівства щодо забезпечення того, щоб діти журналіста були стриманими в публічних заявах про вбивство батька.

Крім того, повідомляється, що кожен з дітей отримав будинок у Саудівській Аравії вартістю до $4 млн.

Після переговорів про додаткову компенсацію, яка очікується після завершення суду над убивцями журналіста, діти Хашкаджі можуть отримати ще більші виплати – приблизно по $10 млн кожен.

Зазначається, що діти не критикували уряд Саудівської Аравії протягом декількох місяців після вбивства.

Як повідомило виданню одне з джерел, король Салман ухвалив платежі наприкінці минулого року як визнання того, що “була здійснена велика несправедливість”.

Зі свого боку, один із саудівських чиновників спростував заяву, що компенсація надається задля спроби закликати дітей зберігати мовчання. За його словами, виплати відповідають традиції країни надавати підтримку жертвам злочинів.

“Така підтримка є частиною наших звичаїв і культури. Вона не прив'язана ні до чого іншого”, – сказав він під час бесіди з виданням.

Як повідомляв ІМІ, спецдоповідачку ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду або свавільних страт Агнес Каламард не пустили в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі, де торік убили журналіста Джамаля Хашкаджі.

Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня, але заперечує зв’язок цього злочину з принцом-наступником.

Турецькі ЗМІ 1 листопада повідомили, що тіло Хашкаджі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

У Саудівській Аравії затримали 21 підозрюваного у вбивстві журналіста. Над 11 затриманими 3 січня в Ер-Ріяді почався судовий процес, генпрокурор країни вимагає смертної кари для п’яти підозрюваних.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпорядження вбити журналіста надійшло “з найвищих рівнів уряду” Саудівської Аравії. Натомість президент США Дональд Трамп вважає, що немає доказів причетності саудівського кронпринца до резонансного вбивства Джамаля Хашкаджі. Втім, Сенат США у своїй резолюції поклав провину за вбивство журналіста на спадкоємного принца Саудівської Аравії.

Liked the article?
Help us be even more cool!