ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директор полтавського інтернату повністю програла суд журналістці

20.03.2013, 02:12

5 березня 2013 року Апеляційний суд Полтавської області залишив без задоволення скаргу директора Андріївської школи-інтернату Оксани Борсук до журналістки Людмили Кучеренко, повідомляється на сайті Інституту розвитку регіональної преси.

Нагадаємо, 27 грудня 2012 року суддя Октябрського райсуду Полтави М.Материнко відмовила у задоволенні позову Оксани Борсук до Людмили Кучеренко про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди у повному обсязі.

Директор позивалася до журналістки, яка начебто розповсюдила у ЗМІ недостовірні відомості, що не відповідають дійсності, ганьблять честь, гідність та ділову репутацію директора інтернату.

Статтю «Незамінні» журналіст Людмила Кучеренко опублікувала на сайті Полтавської філії суспільної служби України, в газеті «Дзеркало тижня» та на сайті Полтавської обласної організації «Право на захист». У матеріалі йшлося про незаконні дії директора навчального закладу, а саме про те, що «в інтернаті дітей фізично карають, залякують відправити в дурдом», «…на дітей під час поїздки в Крим до моря списано делікатеси, які ті й не бачили», «земельною ділянкою, яка виділена сільською радою для потреб школи, фактично користується син директорки – підприємець, через нього йде закупівля продуктів». При цьому, у суді журналіст представила документи, які підтверджують викладені у статті факти.

Втім, директор школи-інтернату вимагала у журналістки спростування цієї інформації та виплати 1500 гривень моральної шкоди.

Правовий захист журналісту надається медіа-юристами Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) в рамках Фонду стратегічних судових справ у сфері свободи слова та діяльності ЗМІ за підтримки МФ «Відродження».

Liked the article?
Help us be even more cool!