ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дезінформація про COVID-19 від Росії та Китаю впливовіша, ніж інформація від місцевих ЗМІ, – OII

02.07.2020, 13:00
Фото – volynua.com
Фото – volynua.com

Дезінформація про COVID-19 від російських та китайських державних ЗМІ у Франції, Іспанії та Німеччині в певних випадках досягає більшої аудиторії в соціальних медіа, ніж новини від великих медіа всередині цих країн, йдеться в дослідженні Оксфордського інтернет-інституту (OII). Про це повідомляє Радіо Свобода. 

Аналітики виявили, що аудиторія французькомовних новин від російської міжнародної мережі RT у Twitter та Facebook була вп’ятеро більшою, ніж аудиторія новин від великого французького щоденного видання Le Monde.

Китайське міжнародне радіо тим часом досягло в п’ять разів більшого залучення аудиторії, ніж провідна іспанська газета El Pais.

"Багато з цих підтримуваних державою ЗМІ змішують авторитетне, базоване на фактах інформування про коронавірус з оманою та неправдивою інформацією, що може призвести до більшої незрозумілості", – заявила асистентка Оксфордського інтернет-інституту Катаріна Ребелло.

Співавтор дослідження, директор OII Філіп Говард додав, що на франкомовних, німецькомовних та іспанськомовних користувачів соціальних мереж працюють також підтримувані державою ЗМІ Ірану та Туреччини.

Під час дослідження аналітики дослідили 20 найпопулярніших історій кожного ЗМІ за 18 травня – 5 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!