ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Деякі видавництва і книгарні припиняють продаж російських книжок

01.03.2022, 14:12
Ілюстрація Книгарні Є
Ілюстрація Книгарні Є

Українські книжкові бізнеси почали відмовлятися від співпраці з російськими компаніями та продажу російських книжок.

Так, видавництво Yakaboo повідомило, що зупиняє співробітництво з будь-якими російськими компаніями, видавництвами тощо. А менеджери Yakaboo, які мають доступ до комп'ютерів, вилучають видання країни-агресора із сайту.

Також Yakaboo спрямовує 3 млн грн на підтримку Збройних сил України, фонду “Повернись живим” та на цільові програми тероборони. 

Крім того, видавництво оперативно повертає кошти за скасовані замовлення за програмою "єПідтримка", щоб надати можливість переслати ці кошти на потреби української армії (за посиланням https://bit.ly/3vlAuM5).

Аналогічну заяву зробила "Книгарня Є".

"З огляду на агресію Росії проти України нами прийнято рішення про остаточне вилучення з продажу всієї російської продукції, виданої як у Росії, так і філіями російських видавництв в Україні", – ідеться в повідомленні.

Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля" заявив, що зупиняє співпрацю з будь-якими російськими видавництвами й компаніями та передав 5 млн грн у фонд Національного банку "Допомога армії".

Згодом приєдналася мережа книгарень "Книголенд". "Друзі, віднині жодної російської книжки в нашій мережі. Для нас є український та європейський продукт. Закликаємо всі бізнеси в Україні відмовитись від російської продукції", – повідомили у фейсбуці книгарні.

Liked the article?
Help us be even more cool!