ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Детектор медіа" оголошує набір на школу якісних теленовин

31.10.2019, 12:58
Фото – bug.org.ua
Фото – bug.org.ua

Школа якісних медіа ГО "Детектор медіа" оголошує набір на навчальний проєкт "Ефективні та відповідальні теленовини". Про це повідомляється на сайті організації.

Досвідчені телевізійники, відеопродюсери та медіаексперти допомагатимуть учасникам проєкту навчитися краще робити теленовини, не витрачаючи на це додаткових ресурсів. 

Заявки на участь у проєкті можуть подавати кореспонденти телеканалів, зокрема регіональних та нішевих, тележурналісти-фрилансери, які системно співпрацюють з редакціями, редактори інформаційних служб телеканалів. Перевага буде надана кандидатам, які мають мотивацію дотримуватися стандартів і краще служити аудиторії.

Охочим брати участь у проєкті потрібно до 10 листопада заповнити гугл-форму.

Ментори та організатори визначать п’ятнадцятьох учасників проєкту з-поміж заявників до 15 листопада.

Навчання відбуватиметься в Києві у форматі триденних (четвер-п’ятниця-субота) навчальних модулів із проміжком у місяць або два. Теми модулів:

  1. Стандарти, якість і редакційні практики тележурналістики. Типові проблеми і способи їх розв’язання.
  2. Якісна робота кореспондентів та редакторів, продюсерів в теленовинах. Найтиповіші помилки та як їх виправляти. Практикум під керівництвом досвідчених професіоналів з вітчизняним та міжнародним досвідом.
  3. Тележурналістика власноруч. Мобільна журналістика та відеографія, робота з онлайн-аудиторією та специфіка відео в інтернеті.
  4. Практикум за участю менторів-тележурналістів та випускна робота.

Перший модуль відбудеться 5–7 грудня. За умови відвідування всіх чотирьох модулів організатори компенсують учасникам вартість квитків до Києва і назад (частково), а також проживання та харчування в Києві (повністю).

ГО "Детектор медіа" запустила "Школу якісних медіа" у 2018 році. Відтоді втілено два масштабні навчальні проєкти: для білоруських блогерів і журналістів та для українських відеоблогерів. Раніше "Детектор медіа" розробив навчальні онлайн-курси для журналістів та для широкої аудиторії, зацікавленої в підвищенні рівня медійної грамотності.

Тренінговий курс "Школа якісних медіа. Ефективні та відповідальні теленовини" проводиться в партнерстві з Українською медіа Е-школою (UMES) в межах проєкту "Медійна програма в Україні", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Liked the article?
Help us be even more cool!