ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Детектор медіа" моніторитиме канали медіахолдингу Ахметова щодо фейків та проросійських наративів

28.12.2021, 15:36

ГО “Детектор медіа” та медіахолдинг “Медіа Група Україна” запускають спільний проєкт із пошуку фейків, проросійських наративів та порушень стандартів мовлення, повідомляє “Детектор медіа”.

Наразі сторони перебувають у процесі фіналізації умов співпраці. Головний предмет моніторингу – пошук в ефірі проросійських / антизахідних наративів, фейкових новин та повідомлень без їхнього спростування модераторами ток-шоу, порушень основних стандартів інформаційного мовлення, які стосуються зовнішньої та внутрішньої політики, війни з Росією, окупованих територій.

“Медіа Група Україна” заявляє, що жодним чином не втручатиметься в процес моніторингу, його результати відкрито публікуватимуться без погодження або можливості для замовника попередньо ознайомитись із ними.

Медіахолдинг упевнений, що громадянське суспільство зацікавлене в захисті інституту свободи слова та незалежних медіа в Україні. Тому “Медіа Група Україна” вважає за необхідне запустити низку спільних проєктів “для об'єднання зусиль професійних журналістів та громадських активістів”. 

“Одним з перших таких проєктів має бути наша співпраця з незалежною громадською організацією “Детектор медіа”, до якої ми звернулися з проханням проводити на регулярній основі незалежний моніторинг контенту каналу – лідера ринку “Україна 24”, що входить до “Медіа Групи Україна”, а також основних українських інформаційних телеканалів – як тих, що вже транслюються, так і нових”, – йдеться в повідомленні. 

“Медіа Група Україна” переконана, що допомога та рекомендації експертів “Детектора медіа” допоможуть професійним журналістам забезпечувати високу якість свого контенту в інтересах українських глядачів. 

Медіахолдинг “Медіа Група Україна” об’єднує національний телеканал “Україна”, загальнонаціональний інформаційний телеканал “Україна 24”, молодіжний телеканал НЛО TV, телеканал Індиго TV, тематичні канали “Футбол 1/2/3”, кросплатформний проєкт Vogue.UA та “Новинну Групу Україна”, до якої входять мультимедійна платформа “Сьогодні” – теленовини “Сьогодні”, сайт segodnya.ua.

4 грудня 2021 року на сайті американського аналітичного центру Atlantic Council вийшла стаття ГО “Центр протидії корупції”. У ній ідеться про канал “Україна 24”, який входить до “Медіа Групи Україна” бізнесмена Ріната Ахметова.

Автори статті заявили, що канал поширює антизахідну пропаганду та дискредитує реформи в Україні. Причому, як сказано в матеріалі, це роблять і ведучі, і запрошені гості.

7 грудня “Медіа Група Україна” випустила заяву, в якій закликала “припинити розбрат та суперечки і об’єднатися”, – без уточнення, до кого саме звертається та що стало приводом.

Liked the article?
Help us be even more cool!