ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв’язку: Зв’язок Starlink дозволять громадянам і бізнесу, але після перевірок

19.04.2022, 14:30
Фото – Starlink
Фото – Starlink

19 квітня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) випустила пояснення: зв’язок для цивільних справді обмежать, але після перевірок обіцяють надати всім охочим.

У повідомлені йдеться про те, що "масове використання супутникового інтернету Starlink може частково впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових. Тому використання терміналів для доступу в мережу від компанії SpaceX споживачами, окрім об’єктів критичної інфраструктури, наразі обмежене". 

Як повідомляють спеціалісти Держспецзв’язку, ця проблема є тимчасовою і пов’язана з новизною техніки від SpaceX. Вже для зняття цих обмежень потрібно провести розрахунки та низку досліджень, які продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, які вони використовують, може вплинути на роботу інших користувачів. Після підтвердження безпеки використання терміналів Starlink вони можуть бути допущені до масового використання.

Втім, як ідеться в повідомлені, "про будь-які штучні заборони і обмеження в користуванні інтернетом за допомогою Starlink не йдеться. Усі громадяни й бізнес дістануть можливість доступу до супутникового інтернету після завершення всіх необхідних процедур".

Liked the article?
Help us be even more cool!