ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку: Персональні дані та інформація не постраждали внаслідок атаки на українські сайти

17.03.2022, 22:21
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомляє, що внаслідок російської атаки на українські новинні сайти не постраждали жодні персональні дані чи інформація, яка містилася на цих ресурсах.

За попередніми результатами розслідування, зазначає відомство, можна говорити про низький рівень підготовки зловмисників.

“Уже ідентифіковано мережі та сервери, які вони використовували для атаки. Їхні дії будуть кваліфіковані відповідним чином як підтримка країни, яка вчиняє злочини проти людства та людяності. Профільні фахівці встановили, що підготовка та експлуатація вразливості рекламного додатка готувалася від початку відкритої російської агресії”, – йдеться в повідомленні.

Держспецзв'язку зазначає, що загрозу ліквідовано, усі ресурси відновили свою роботу. Докази, зібрані під час розслідування, будуть використані для притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв ІМІ, 17 березня низка сайтів українських центральних та регіональних медіа зазнали втручання в роботу: на головних сторінках було розміщено російський прапор та георгіївську стрічку.

Також на картинці видно літери Z та V, якими маркується військова техніка збройних сил російської федерації, що беруть участь у вторгненні в Україну з 24 лютого 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!