ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв’язку відновила зв’язок у Херсоні завдяки ЗСУ, які відтіснили ворога

04.05.2022, 13:00
Фото – netfreedom.org.ua
Фото – netfreedom.org.ua

Фахівці операторів та Державної служби спеціального зв’язку змогли відновити мобільний зв’язок у Херсоні. Про це повідомив 4 травня голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь журналістам, інформує Радіо Свобода.

“На сьогоднішній день усі мобільні оператори, мобільний зв’язок, який працює в Херсоні та області, поданий із України і транслюється українськими каналами. При цьому є факти, коли місцеві провайдери починають співпрацювати з окупантами і перетерміновують трафік саме на Крим. Це є порушенням міжнародного законодавства і ми будемо вживати всіх заходів для припинення цієї діяльності російської федерації”, – розповів він.

Щиголь уточнив, що постачання фіксованого зв’язку відновили кілька годин тому.

“Було перебито волоконно-оптичну мережу між Херсоном і Миколаєвом, близько 20 кілометрів від міста Миколаїв, постійно там велися обстріли. Завдяки роботі Збройних Сил, артилерії було посунуто ворога та надано можливість нашим фахівцям і фахівцям провайдера відновити інформаційне постачання Херсону”, – сказав голова служби.

Він додав, що Україна звернулася до Міжнародного союзу електрозв’язку щодо застосування санкцій проти росії за спрямування трафіку з Херсонщини на окуповану територію.

Нагадаємо, Держспецзв’язку повідомила 1 травня, що в Херсонській та частині Запорізької областей зник мобільний зв’язок та інтернет.

2 травня агенція Reuters із посиланням на лондонську компанію NetBlocks, яка займається моніторингом збоїв у роботі інтернету, повідомила, що росія перенаправляє інтернет-трафік на окупованій території Херсонської області на свою інфраструктуру.

Liked the article?
Help us be even more cool!