ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв’язку попереджає про шпигунську активність хакерів щодо України та шести країн

23.05.2023, 13:52
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Фахівці урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявили шпигунську активність хакерів стосовно організацій України, Казахстану, Киргизстану, Монголії, Ізраїлю, Ірану та Індії, повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації.

У Держспецзв’язку зазначили, що 18 та 20 квітня 2023 року на електронну адресу відомства з офіційної поштової скриньки Посольства Таджикистану в Україні (ймовірно, скомпрометованої) надійшли небезпечні електронні листи. Один з них містив додаток у вигляді документа з макросом, а другий – посилання на той самий документ. Завантаження документа та активація макроса призводять, зокрема, до встановлення на пристроях програм-шпигунів.

"Додаткове вивчення інфраструктури та пов'язаних файлів дозволило фахівцям зробити висновок про те, що серед об'єктів, які цікавлять злочинну групу, є організації з Монголії, Киргизстану, Казахстану, Ізраїлю, Ірану, Індії", – додали в Держспецзв’язку.

Як повідомляв ІМІ, російські хакери використовують піратські програми для отримання доступу до пристроїв організацій і громадян.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!