ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку попереджає про ймовірне посилення атак російських хакерів до Дня Незалежності

22.08.2022, 15:31

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації попереджає про ймовірне посилення атак російських хакерів до Дня Незалежності України.

“Незалежність та свобода України не дають спокою російським загарбникам. Саме в значні державні дати зазвичай активізується ворог. Тому ми очікуємо посилення атак з боку окупантів напередодні та в день відзначення найважливішого для українців державного свята – Дня Незалежності. І не тільки на полі бою, а й у кіберпросторі”, – йдеться в повідомленні. 

Держспецзв’язку зазначає, що в зоні підвищеної небезпеки – держслужбовці, військові, працівники критичної інфраструктури, які можуть стати точкою доступу до інформаційних систем держави.

Тому служба спецзв’язку радить змінити всі слабкі паролі до важливих облікових записів; встановити всі необхідні оновлення програм на комп’ютері та в смартфоні; просканувати пристрої за допомогою антивірусів; видалити всі зламані піратські програми та російські програми, якщо досі такими користуєтеся; зробити резервні копії важливих документів, файлів; налаштувати двофакторну автентифікацію; не завантажувати файлів з невідомих, сумнівних джерел; не переходити за посиланнями, отриманими від незнайомців та навіть від друзів. 

Крім того, українців закликають звертати особливу увагу на e-mail, адже часто хакери атакують саме за допомогою розсилання небезпечних електронних листів з гарячими темами, та адресу відправника, вміст листа. Не переходьте за підозрілими посиланнями й не відкривайте вкладень. Не розголошуйте й не публікуйте персональних даних та важливої інформації про себе (паролів, номерів телефонів, пін-кодів тощо).

Довіряйте тільки інформації з офіційних та перевірених джерел, не ведіться на фейки та не поширюйте їх.

Про кіберінциденти Держспецзв’язку радить повідомляти кіберполіції – [email protected] та CERT-UA – [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!