ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв’язку дала поради, що робити у разі відкриття посилання з вірусом

29.06.2022, 14:16
Фото - offerdos.com
Фото - offerdos.com

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє, що у разі відкриття посилання з вірусом не означає, що всі збережені файли на комп’ютері будуть обов’язково втрачені. 

Як зазначає Держспецзв’язку, за захист від вірусів комп’ютерів, на яких встановлено Windows 10, Windows 11, автоматично відповідає служба “Безпека у Windows” із вбудованою антивірусною програмою “Антивірус Microsoft Defender”. Вона постійно сканує системи на наявність різноманітних загроз, а також автоматично встановлює необхідні для безпечного користування пристроєм оновлення. Тож при виявленні шкідливого файлу служба відреагує на небезпеку і надішле попередження.

Також Держспецзв’язку зазначає, що можна користуватися й іншими програмами-антивірусами. Проте, зауважує, що у разі встановлення на комп’ютер стороннього антивірусу “Антивірус для Microsoft Defender” вимикається автоматично.

Для позбавлення від вірусу потрібні такі дії:

  • Запустити антивірус та здійснити перевірку комп’ютера на наявність загроз. Якщо на комп’ютері не встановлений антивірус, можна скористатися утилітами – допоміжними програмами для одноразової перевірки пристрою на віруси.
  • Видалити заражений файл чи програму, коли антивірус перемістить її в карантин. Якщо не вдалося видалити вірус на комп'ютері, завжди є можливість перевстановити операційну систему чи скинути пристрій до заводських налаштувань. 
  • Очистити кошик перед перезавантаженням комп'ютера.
Liked the article?
Help us be even more cool!