ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держсекретар США закликав американців критично ставитися до інформації RT

16.10.2020, 12:00
Фото – RT
Фото – RT

Держсекретар США Майк Помпео закликав американців бути пильними щодо пропаганди від іноземних урядів, таких як Китай, Іран та Росія, і, зокрема критично ставитися до інформації від російського державного каналу RT.

Про це він сказав 15 жовтня, відповідаючи на запитання регіональних американських ЗМІ під час телеконференції, повідомляє Радіо Свобода.

“Ці країни, їхні лідери, їхні розвідки, військовий апарат і громадська інформація часто націлені на те, щоб наразити на ризик наші демократичні цінності”, – наголосив Помпео.

Як влада, так і пересічний глядач, має вирізняти дезінформацію і вживати кроків задля її усунення, вважає Помпео.

“Кожен з нас має власну відповідальність, і Сполучені Штати мають вирізняти цю дезінформацію і повідомляти про неї народу Америки, – заявив головний дипломат США в коментарі каналу WIBC з Індіанаполіса. – Однак усі маємо бути обережними. Коли хтось із “Інституту Конфуція” каже про переваги та велич Комуністичної партії Китаю, треба розуміти, звідки це походить. Коли ви бачите певну історію на RT, треба зважати, що на цю діяльність впливає Росія. Може, там і є правдива інформація, але потрібно її дуже уважно оцінювати”.

Помпео зазначив, що зусилля іноземних урядів з поширення дезінформації в США відбуваються на тлі підготування до виборів президента, запланованих на 3 листопада.

“Ці уряди не хочуть демократії. Вони не хочуть, щоб наші вибори були успішними”, – додав Помпео в коментарі виданню з Аризони KTAR.

Раніше цього року США визнали китайський “Інститут Конфуція” місією іноземної держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!