ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держсекретар США поговорить зі спадкоємним принцом про покарання вбивць Хашкаджі

14.01.2019, 11:28
Фото - AFP/DW

Держсекретар США Майк Помпео 13 січня прибув до Ер-Ріяда, де він планує закликати спадкоємного принца Мохаммеда бін Салмана забезпечити притягнення до відповідальності вбивць журналіста Джамаля Хашкаджі, повідомляє DW з посиланням на AFP.

“Ми продовжимо розмову зі спадкоємним принцом та саудівцями про забезпечення повної і остаточної відповідальності за неприйнятне вбивство Джамаля Хашкаджі”, - сказав Помпео журналістам у Катарі перед відльотом до саудівської столиці.

“Отже, ми продовжимо обговорювати це і переконаємося, що у нас є всі факти, щоб вони були притягнуті до відповідальності”, - додав держсекретар США.

Візит Помпео до Саудівської Аравії, де його прийматиме спадкоємний принц, є частиною його великої восьмиденної поїздки до Аммана, Каїра, Манами, Абу-Дабі, Дохи, Ер-Ріяда, Муската та Кувейта.

Нагадаємо, 59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня 2018 року після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини.

Згодом Саудівська Аравія визнала факт його вбивства, але заперечує зв'язок цього злочину з принцом-наступником. У Саудівській Аравії затримали 21 підозрюваного у вбивстві журналіста. 3 січня в Ер-Ріяді над 11 затриманими почався судовий процес, генпрокурор країни вимагає смертної кари для п'яти підозрюваних.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпорядження вбити журналіста надійшло "з найвищих рівнів уряду" Саудівської Аравії. Натомість президент США Дональд Трамп вважає, що немає доказів причетності саудівського кронпринца до резонансного вбивства журналіста. Втім, Сенат США у своїй резолюції поклав провину за вбивство журналіста на спадкоємного принца Саудівської Аравії.

Liked the article?
Help us be even more cool!