ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держприкордонслужба повідомила про затвердження інструкції щодо акредитації ЗМІ

05.05.2021, 15:17

5 травня затверджено Інструкцію про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації в Державній прикордонній службі України. 

Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби.

Відповідна інструкція затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України, який зареєстрований у Мін'юсті України. 

Держприкордонслужба нагадала, що значна частина її об’єктів є територією, де діє особливий режим перебування. Тому рекомендують журналістам, які планують роботу на кордоні, в органах та підрозділах Держприкордонслужби, ознайомитися з наказом та інструкцією.

Згідно з інструкцією, до органів Державної прикордонної служби України допускаються акредитовані представники ЗМІ. У разі проведення в органах Держприкордонслужби відкритого заходу представників ЗМІ допускають за умови надання документів, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність. 

Представники ЗМІ допускаються до органів Держприкордонслужби з дотриманням установленого законодавством України режиму доступу до інформації з обмеженим доступом.

Організацію акредитації представників ЗМІ та взаємодію з ними здійснюють відповідальні особи Держприкордонслужби, які забезпечують взаємодію з медіа.

Допуск представникам ЗМІ для відвідування органів Державної прикордонної служби України надають: 

  • голова Державної прикордонної служби України – на відвідування всіх органів відомства; 
  • перший заступник та заступники голови – на відвідування органів Держприкордонслужби, діяльність яких вони спрямовують та контролюють;
  • начальники регіональних управлінь, органів охорони державного кордону, загонів морської охорони, навчальних закладів, науково-дослідних установ, підрозділів спеціального призначення та органів забезпечення Держприкордонслужби – на відвідування підпорядкованих органів відомства.

Акредитація представників ЗМІ в Держприкордонслужбі здійснюється на кожен захід окремо та за наявності подання ЗМІ або заяви представника ЗМІ. До подання та заяви додаються копії документів, що посвідчують особу і засвідчують її професійну належність до відповідного ЗМІ (паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу іноземця чи особу без громадянства, редакційне посвідчення або прескарта), та зазначається мета, дата і строки відвідування органів прикордонної служби.

Подання або заява надсилаються на поштову адресу органу Держприкордонслужби або на адресу його електронної пошти не пізніше ніж за три робочих дні до запланованого відвідування та розглядається у дводенний строк з дати реєстрації подання або заяви.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру розгляд подань та заяв здійснюється в день їхньої реєстрації.

Відмова представникам ЗМІ в акредитації та доступі до органів Держприкордонслужби надається в разі проведення потенційно небезпечних заходів бойової підготовки із залученням особового складу та військової техніки, проведення режиму обсервації або карантину, наявності інших обмежень, установлених законодавством.

Liked the article?
Help us be even more cool!