ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо зупинив видачу дозволів на книги видавництв РФ із санкційного списку

27.03.2019, 11:49

Державний комітет телебачення і радіомовлення зупиняє видавання суб'єктам господарювання дозволів на ввезення книг з РФ, які виготовлені видавництвами, що увійшли до санкційного списку. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

“Також на строк застосування спеціальних економічних санкцій зупинено дію дозволів, виданих раніше, на ввезення на митну територію України видавничої продукції від юридичних осіб держави-агресора, які потрапили під санкції”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, не буде ввозитися видавнича продукція ТОВ “ТД Алгоритм”, ЗАТ “Книжковий світ”, ТОВ “Видавництво “Ексмо”, ТОВ “Видавництво “Віче”, ТОВ “Видавництво "Центрполіграф”, ТОВ “Видавництво “Яуза”, ТОВ “Видавництво “АСТ”, ТОВ “Видавничий дім “Пітер”, ТОВ “Яуза-прес”.

Відповідний наказ Держкомтелерадіо затвердив після введення в дію указом Президента України рішення від 19 березня 2019 року Ради національної безпеки і оборони України “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Відповідні зміни буде внесено до інформаційно-телекомунікаційної системи органів доходів і зборів та до Реєстру видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України.

Як повідомляв ІМІ, 19 березня Рада національної безпеки і оборони України застосувала санкції до дев’яти російських видавництв, що систематично створюють і поширюють пропагандистську продукцію антиукраїнського змісту. Зокрема, до ТОВ “ТД Алгоритм”, ЗАТ “Книжковий світ”, ТОВ “Видавництво “Ексмо”, ТОВ “Видавництво “Віче”, ТОВ “Видавництво "Центрполіграф”, ТОВ “Видавництво "Яуза”, ТОВ “Видавництво "АСТ”, ТОВ “Видавничий дім “Пітер” та ТОВ “Яуза-прес”.

Відповідне рішення РНБО “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” введено в дію указом Президента України від 19 березня 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!