ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо заборонив ввозити в Україну ще 26 книг з російською пропагандою

13.12.2018, 16:11

Держкомтелерадіо відмовив у видаванні дозволів на ввезення з території Росії 26 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Відмову надано ТОВ “Центрпроект-Україна”, ТОВ “Дресс Шоу”, ТОВ “Етніктрейд”, ТОВ “Форс Україна” та ПП “Видавництво “Махаон-Україна” на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо належності її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Не надано дозволів на ввезення низки дитячих книг та кількох детективів А. Максимова, Д. Донцової, сучасних романів Анни и Сергія Литвинових, І. Осипова та О. Шевцової. Також надано відмову у ввезенні книг Л. Стрельнікової та Л. Секлітової “Вогонь Прометея”, Андреса Рідела “Книжные воры” та упорядника антології “Поэзия серебряного века” (московське видавництво "АСТ").

“Не надано дозволів на ввезення низці дитячих книг, які виходили за радянських часів і просякнуті комуністичною ідеологією та проілюстровані її символами, сучасних видань для дітей та юнацтва, які пропагують силові структури країни-агресора або під виглядом дитячих енциклопедій поширюють міфи про наддержаву Росію або популяризують російську зброю і її збройні сили, як, наприклад, видання “Большая енциклопедія знаний в вопросах и ответах” В. Жабцева”, - йдеться в повідомленні.

В інших заборонених книгах, зазначають у відомстві, присутня пропаганда силових структур країни-агресора, вигадки про діячів Української Народної Республіки.

Держкомтелерадіо повідомляє, що через запровадження в Україні воєнного стану припинив видавання дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора.

Liked the article?
Help us be even more cool!