ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо заборонив ввозити в Україну 8 російських книг

03.12.2018, 12:00

Державний комітет України із питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення до країни з Російської Федерації ще восьми книг через пропаганду держави-агресора. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

“Держкомтелерадіо відмовило ТОВ “Центрпроект-Україна”, ТОВ “Етніктрейд”, ТОВ “Якуба Трейд” і ТОВ “Видавництво “Махаон-Україна” у видаванні дозволів на ввезення з території держави-агресора восьми книг, у яких присутні ознаки пропаганди”, - повідомляє комітет.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції із зарахування її до такої, що не дозволена до поширення на території України.

Як зазначає Держкомтелерадіо, в сучасній дитячій казці Наталії Євдокимової “Кімка і компанія” позитивні російські діти намагаються допомогти потворним істотам - “укропам” і “укропчастим”, “боягузливим і таким, що подвиги здійснювати не вміють”.

Також дозвіл не надано виданню “45 татуювань особистості. Правила мого життя” Максима Батірева. Окрема глава книги присвячена російському патріотизму і вихованню російських патріотів.

Крім того, заборонено ввезення дитячої книги письменника радянської епохи Леоніда Пантелєєва “Про Білочку і Тамарочку”, написану в 1940 році, а тому “просочену духом і символами комуністичної ідеології”. Також експертна рада комітету побачила ознаки пропаганди держави-агресора у виданні “Дідусеві поради бджоляра” Євгенія Гребенникова.

“Не представлено дозволів на ввезення трьох книг із психології, в передмовах до яких всіляко пропагуються міфи про “наддержаву” Росію. Наприклад, в дусі імперських ідеологічних доктрин у передмові до книги “Мудрість психіки: Глибинна психологія в століття нейронаук” стверджується, що лиш Росія і росіяни врятували світ від фашизму під час Другої світової війни, і ні словом не згадується внесок інших держав і народів у перемогу. Імперські ідеї держави-агресора присутні і в передмовах до книг “Танцювальна терапія і глибинна психологія: рушійна уява”, “Словник кляйніанського психоаналізу”, - зазначають у відомстві.

Серед іншого надано відмову на ввезення книги американського астронавта Скотта Келлі “Стійкість: моя година в космосі”, анотацію якої видавництво “Альпіна нон-фікшн” присвятило вихвалянню Росії та російської космонавтики, заявляючи, що вона "шокує і викликає повагу американців".

На сьогодні в переліку заборонених для ввезення до України книг 92 видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!