ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо минулого року відмовив у ввезенні понад 2 тис. російських книжок

14.01.2020, 11:35
Фото – networkokulu.ne
Фото – networkokulu.ne

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) у 2019 році надав 2322 відмови на ввезення до України російської видавничої продукції. Про це повідомляється на сайті комітету.

Зокрема, надано 151 відмову у видаванні дозволів на ввезення з території держави-агресора майже 1 млн примірників видань антиукраїнського змісту. Ще 2 тис. 171 відмову надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Крім того, у зв’язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” до санкційних списків за пропозицією Держкомтелерадіо занесено 12 юридичних осіб РФ (дев’ять видавництв та три власники вебсайтів), що “регулярно поширюють видавничу продукцію, зміст якої спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини”. 

У зв’язку з цим Держкомтелерадіо призупинив на строк застосування санкцій (три роки) видавання cуб’єктам господарювання дозволів на ввезення продукції російських видавництв, що випускають друковану продукцію антиукраїнського змісту, а також зупинив на строк застосування санкцій дію 11 894 раніше виданих дозволів.

Liked the article?
Help us be even more cool!