ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти з Росії п’ять антиукраїнських книг

24.09.2018, 10:58

Держкомтелерадіо відмовив суб’єктам господарювання – ТОВ “Форс Україна”, ТОВ “Дресс Шоу”, ТОВ “Якабу Трейд” у видаванні дозволів на ввезення з території РФ п’яти книг, у яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав’язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до поширення на території України.

Зокрема, відмовлено в наданні дозволу на ввезення двох детективних романів – Дарії Дезомбре та Тетяни Устинової, у яких героїзуються силові структури країни-агресора. Обидві книги видані московським видавництвом “Ексмо”.

Імпортери видавничої продукції не отримали дозвіл на ввезення книги “Все, что должен знать каждый образованный мальчик” московського видавництва “АСТ”, у якій “нав’язуються ідеї “русского мира”, пропагуються імперські геополітичні доктрини, що передбачають об’єднання народів навколо держави-агресора”.

Також не будуть поширені в Україні 5 тисяч екземплярів книги О. Александрова “Большая книга нумерологии” (московського видавництва “Риполклассик”), у якій “фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту держави-агресора – Володимиру Путіну”.

Відмовлено у видаванні дозволу на ввезення десяти тисяч екземплярів книги Андрія Філімонова “Головастик и святые”.

“Книга, крім того, що рясніє ненормативною лексикою, містить образливі висловлювання у стилі російською пропаганди на адресу українців”, – зазначає Держкомтелерадіо.

Станом на 19 вересня 2018 року Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення 21 678 назв видавничої продукції, серед якої переважає світова, європейська та російська класика, світові бестселери, дитяча література.

Загалом комітет надав 71 відмову у видаванні дозволів на ввезення 264 500 примірників видань антиукраїнського змісту.

Як нагадує комітет, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  №262 “Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України”. Таким чином, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Liked the article?
Help us be even more cool!