ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну три пропагандистські книги з РФ

06.02.2018, 13:29

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ “Дресс-Шоу” у видачі дозволу на ввезення в Україну з території країни-агресора Росії трьох книг. Наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України, повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Йдеться про книгу Юрія Полякова “По ту сторону вдохновения” (ТОВ “Видавництво АСТ”), “Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки” (ТОВ “Видавництво АСТ”) та Андрія Рубанова “Патриот” (ТОВ “Видавництво АСТ”).

У виданнях присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора, символи комуністичного режиму і тоталітарного режиму держави-агресора, виправдання і визнання правомірним окупації території України  тощо, зазначає Держкомтелерадіо.

“Так, у книзі “По ту сторону вдохновения” Юрій Поляков виправдовує російську агресію, стверджує: “Крым всегда был российский. ... был референдум – Крым хочет в Россию”. Безневинне, на перший погляд, видання про самогон рясніє ілюстраціями радянської символіки, майже кожну його сторінку “прикрашає” георгіївська стрічка. Видання “Патріот” - приклад пропагандистської прози. “З літературознавчої точки зору, це солдафонська графоманія, – говорить член експертної ради Віталій Довгич. – І водночас в ній використано технологію пропаганди – вербування, агітацію воювати на Донбасі”, – зазначає Держкомтелерадіо.

Загалом, станом на 5 лютого 2018 року Держкомтелерадіо, надав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення понад 10 тисяч найменувань видавничої продукції з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій. Водночас надано 257 відмов у видачі дозволів, з них 28 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!