ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 5 книг з російською пропагандою

23.11.2018, 16:00

Держкомтелерадіо України відмовив українським підприємцям - ТОВ "Форс Україна" і ТОВ "Дресс Шоу" - у видаванні дозволів на ввезення з території Російської Федерації п'яти книг, що містять ознаки пропаганди держави-агресора, його імперських геополітичних доктрин. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Згідно з повідомленням, "Дресс Шоу" не отримало дозвіл на ввезення двох книг російського видавництва "АСТ" - "Велика енциклопедія ножів світу" Дмитра Сіллова і "Зброя. Великий ілюстрований гід" Мернікова.

"У першому виданні під виглядом енциклопедії оспівується "любов російської людини до бойового ножа" і надається не лише характеристика для кожного виду сучасної холодної зброї, розробленої для військових спецпідрозділів РФ, але і поширюється докладна інструкція, як орудувати ними під час вуличних боїв, завдавати смертельних ударів "для ураження біологічних цілей". Автор робить висновок, що ця зброя "розроблена російською людиною для експлуатації російськими людьми". До речі, саме бойовими ножами "Каратель" "Шайтан", "Смерш-5", про які з захопленням пише автор книги, озброєні сьогодні російські терористичні підрозділи, які захоплювали Крим і ведуть неоголошену війну на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Видання "Зброя. Великий ілюстрований гід" пропагує війну і зброю, щедро прикрашене комуністичною символікою. Поширення такої поліграфічної продукції заборонено в Україні.

"Але справжнього "мистецтва" пропаганди досягло московське видавництво "Ексмо", яке навіть на обкладинці "Книги про смачну та веганську їжу" використовує георгіївську стрічку, а в ілюстративних матеріалах книг про подорожі "Гоа. Путівник" і "Барселона" пропагує "рускій мір", - зазначають у Держкомтелерадіо.

"ТОВ "Форс Україна" і ТОВ "Дресс Шоу" мали намір завезти 5 тис. примірників цих книг.

Liked the article?
Help us be even more cool!