ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо ініціює продовження санкцій щодо 9 російських видавництв

06.08.2021, 12:00
Фото - networkokulu.ne
Фото - networkokulu.ne

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) має намір ініціювати продовження санкцій щодо дев'яти російських видавництв.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

У комітеті нагадали, що 19 березня 2019 року було Рада національної безпеки та оборони застосувала санкції до дев’яти російських видавництв, “які найбільше відзначилися у справі випуску у світ антиукраїнської літератури”.

Йдеться про видавництва “Эксмо”, АСТ, “Питер”, “Центрполиграф”, “Яуза”, “Яуза-пресс”, “Алгоритм”, “Книжный мир” та “Вече”.

“Оскільки після застосування санкцій ці видавництва продовжують продукувати видання антиукраїнського змісту, Держкомтелерадіо має намір ініціювати продовження санкцій, термін дії яких закінчується в березні 2022 року”, - йдеться у повідомленні.

Також за ініціативою Держкомтелерадіо та за поданням Служби безпеки України до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, який ведеться Міністерством культури та інформаційної політики України на підставі звернень РНБО України, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення, внесено 9 російських авторів - В. Сахарова, Л. Вєршиніна, А. Широкорада, А.Терещенка, М. Полікарпова, Р. Іщенка, А. Тамонікова та таких одіозних осіб, як А. Дугін і З. Прілєпін.

Liked the article?
Help us be even more cool!