ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкіно закликало міжнародну та українську спільноту припинити будь-яку співпрацю з РФ

Державне агентство України з питань кіно закликає міжнародну та українську спільноту припинити будь-яку співпрацю з російськими та афілійованими компаніями. Відповідну заяву агентство оприлюднило на своєму сайті.

Відомство зазначає, що, як орган державної влади, не може допустити будь-якого фінансування країни-агресора, адже вважає співпрацю з російськими дистриб'юторами та їхніми афілійованими компаніями порушенням чинного законодавства.

“Будь-яка співпраця українських учасників медійного ринку, таких як дистриб'юторські компанії, онлайн-платформи, кінотеатри, канали телебачення з компаніями, які є кінцевими бенефіціарами бізнесу на території Російської Федерації, які не припинили здійснення своєї економічної (зокрема господарської) діяльності на території країни-агресора в період дії воєнного стану в Україні, введеного у зв'язку із здійсненням збройної агресії РФ проти України, та їх афілійованими компаніями за межами Росії, не може бути реалізована у законний спосіб, а тому є нелегітимною”, – йдеться в заяві.

Держкіно нагадало, що, згідно з Кримінальним кодексом, співпраця з контрагентами РФ “може утворювати склад злочину, покарання за який може бути призначено як для осіб, що здійснюють колабораційну діяльність, так і для юридичних осіб, уповноваженими особами яких є колаборанти”.

“Таким чином, будь-яка діяльність, спрямована на отримання прибутку російських суб’єктів кінематографії, може містити ознаки колабораційної діяльності (ст. 1111 КК України), за що передбачена кримінальна відповідальність”, – йдеться в заяві.

Крім того, Держкіно нагадало, що ухвалює рішення про відмову у внесенні фільму до Державного реєстру фільмів у разі встановлення факту співпраці учасників фільму з РФ.

“Російські посередники, які маскують російське походження, досі присутні на українському кіноринку, відстоюють інтереси країн-агресорів, що призводить до наповнення державного бюджету Російської Федерації та, відповідно, фінансування тероризму, вчиненого відносно нашої держави. Це питання національної безпеки України”, – наголосили в агентстві.

Держкіно закликає міжнародних дистриб'юторів та продюсерів напряму співпрацювати з українськими компаніями.

Liked the article?
Help us be even more cool!