ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкіно закликало Каннський кінофестиваль не допускати російських фільмів до участі

18.04.2022, 11:57
Фото – Le Figaro
Фото – Le Figaro

Державне агентство України з питань кіно просить Каннський кінофестиваль не допускати фільмів російського виробництва до участі у фестивалі. Про це йдеться в заяві Держкіно.

У заяві зазначається, що, незважаючи на заклики України до світових кіноспільнот бойкотувати російський кінематограф, до основної конкурсної програми кінофестивалю було внесено роботу російського режисера Кирила Серебреннікова “Дружина Чайковського”.

“Українські режисери та інші кінематографісти змушені або воювати проти російського нападу, або ховатися в бомбосховищах, або здійснювати волонтерську допомогу в тилу. Наші режисери, звісно, теж обрали б можливість знімати кіно як Сєрєбрєнніков, але Росія позбавила їх такої розкоші. Сьогодні давати можливість представникам країни-агресора, яка вторглась у незалежну країну, вбиває ні в чому невинних людей, бути присутніми на міжнародній арені – недопустимо. А гасла "Мы за мир, нет войне" не означають автоматичного засудження російської агресії”, – йдеться в заяві.

Держкіно наголошує, що є неприпустимим під час активних бойових дій в Україні “одночасне представлення країни-агресора та України на одному майданчику”, оскільки це “призведе до зміщення фокусу з жахіть війни та боротьби українців за свою ідентичність на привернення уваги до російської пропаганди щодо примирення через культуру”.

Держкіно закликає Каннський фестиваль не підтримувати російської агресії та не допускати фільмів російського виробництва до участі у фестивалі.

Нагадаємо, Каннський кінофестиваль проходитиме 17–28 травня.

Від України до конкурсної програми дібрали стрічку кінорежисера Максима Наконечного “Бачення метелика”.

Liked the article?
Help us be even more cool!