ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдумі рф пропонують повністю заборонити "пропаганду ЛГБТ"

19.07.2022, 11:43
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

До Держдуми росії внесли законопроєкт щодо повної заборони “пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків”. Поки що заборона поширювалася лише на “пропаганду ЛГБТ” серед неповнолітніх, повідомляє Радіо Свобода.

У новому законопроєкті йдеться про те, що заборонено буде будь-яку інформацію, спрямовану на “заперечення сімейних цінностей” і “пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин”. Її прирівняли до пропаганди війни та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Поправки передбачають також пряму заборону на видавання кінотеатрам прокатного посвідчення “на будь-які матеріали кінематографії, що допускають пропаганду заперечення сімейних цінностей і нетрадиційних сексуальних стосунків”.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що “заперечення сім’ї як суспільної цінності, пропаганда так званого способу життя “чайлдфрі” (без дітей) і популяризація нетрадиційних сексуальних стосунків” становлять “небезпеку для розвитку російського суспільства”.

“Публічне схвалення і визнання таких відносин небезпечне не тільки для дітей і молоді, ще не здатних критично поставитися до тієї інформації, яка у вільному доступі звалюється на них щодня, а й для всього суспільства, оскільки ставить питання демографії й економічного зростання в майбутньому під певний удар”, – вважають автори законопроєкту.

Закон про заборону “пропаганди ЛГБТ” серед неповнолітніх у росії ухвалили 2013 року. Водночас із 2012 року кількість злочинів проти статевої недоторканості дітей у країні зросла на 79%. Майже половина таких злочинів вчиняється проти дітей віком до 14 років і часто – членами сім’ї.

Liked the article?
Help us be even more cool!