ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдума РФ схвалила законопроєкт про арешти й штрафи за мапи без Криму

25.05.2023, 16:39
Фото – tvc.ru / Андрій Гуцков
Фото – tvc.ru / Андрій Гуцков

Держдума РФ ухвалила одночасно в другому і третьому читаннях закон про штрафи до 1 млн рублів або арешт до 15 діб за розповсюдження мап, що "заперечують територіальну цілісність Росії". Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії" з посиланням на російське пропагандистське медіа "РИА Новости"​.

Йдеться про карти, де окуповані українські території не вказано як частину РФ.

Пакет законопроєктів вносить зміни до ст. 1 федерального закону "Про протидію екстремістській діяльності". За розповсюдження мап з неправильними кордонами та іншої подібної продукції громадянам загрожуватиме штраф або арешт до 15 діб, а юрособам – штраф до 1 млн руб.

У законопроєкті сказано, що мапи та інші зображення, що заперечують територіальну цілісність Росії, зараховуватимуть до екстремістських матеріалів.

У 2014 році Росія окупувала Крим та місто Севастополь. Захоплення не було визнане переважною більшістю країн світу.

Після повномасштабного вторгнення в Україну, 2022 року, Росія оголосила про окупацію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Її також не визнали майже всі країни світу. Водночас жодна з цих областей, на відміну від Криму, повністю не під контролем російської армії.

Liked the article?
Help us be even more cool!