ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп стурбований зустріччю представниці Генсека ООН з воєнною злочинницею Львовою-Бєловою

25.05.2023, 11:43
Фото – Maxim Shemetov / Reuters
Фото – Maxim Shemetov / Reuters

Вашингтон висловив занепокоєння у зв’язку з проведенням офіційної зустрічі спеціальної представниці Генсека ООН з російською уповноваженою з прав дітей Марією Львовою-Беловою, яку розшукує Міжнародний кримінальний суд (МКС).

Про це заявив 24 травня речник Держдепартаменту США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

“Ми глибоко стурбовані тим, що високопоставлена дипломатка ООН зустрілася з особою, яка приховується від правосуддя й проти якої МКС видав ордер на арешт за вчинення воєнних злочинів проти дітей”, – зауважив Міллер.

Він підкреслив, що це підриває спільне зобов’язання щодо захисту дітей у зонах конфліктів.

Міллер нагадав, що російська влада свідомо проводить примусову депортацію дітей з України, відмовляє батькам у доступі до них та намагається змінити їхню ідентичність шляхом видавання російських паспортів.

“Діти належать до найуразливіших груп, і їх необхідно захищати, особливо під час війни. Тож ми продовжуємо закликати до відповідальності за воєнні злочини”, – наголосив речник Держдепу.

Нагадаємо, минулого тижня уповноважена РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова провела офіційну зустріч зі спецпредставницею Генсека ООН з питань дітей та збройних конфліктів Вірджинією Гамбою. 

7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!