ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп США вказав на відсутність прогресу в розслідуванні вбивства Шеремета

14.03.2019, 15:57
Фото - Reuters

У Державному департаменті США вказують на відсутність прогресу в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться у звіті Бюро з питань демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США стосовно дотримання прав людини в Україні за 2018 рік, повідомляє “Українська правда”.

“Протягом року жодна людина не була арештована у зв'язку з убивством видатного білорусько-російського журналіста Павла Шеремета 2016 року. 2 серпня родина Шеремета подала до суду на генерального прокурора, скаржачись на бездіяльність ГПУ щодо справи”, – йдеться в документі.

Правозахисники та спостерігачі за дотриманням свободи преси висловили занепокоєння з приводу відсутності прогресу в офіційному розслідуванні, що свідчить про перешкоджання на високому рівні або некомпетентність у розслідуванні.

Водночас автори звіту нагадують, що незалежні журналістські розслідування виявили суттєві деталі, яких слідство, очевидно, не помітило. “Президент Порошенко висловив невдоволення перебігом розслідування в лютому 2018 року під час прес-конференції”, – зазначено також у документі.

Як повідомляв ІМІ, 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув журналіст Павло Шеремет. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”. Із дня загибелі Павла Шеремета слідство не встановило ані вбивць, ані замовників.

9 листопада 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу “Прямий” повідомив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета правоохоронна система України поки що не дала результату.

Liked the article?
Help us be even more cool!