ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп США оголосив винагороду до $1 млн за двох українських хакерів

22.07.2020, 16:26
Фото: Shutterstock
Фото: Shutterstock

Держдеп США пропонує до 1 млн доларів винагороди за інформацію, яка допоможе заарештувати двох громадян України, розшукуваних за кіберзлочини. Як пише "Європейська правда", про це йдеться в заяві Держдепу, оприлюдненій сьогодні.

"Державний департамент США оголошує винагороду в розмірі до 1 млн за надання інформації, яка допоможе заарештувати та притягнути до відповідальності двох громадян України, Артема В’ячеславовича Радченка та Олександра Віталійовича Єременка, за участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема кіберзлочинності", – йдеться в повідомленні.

У січні 2019 року влада США висунула звинувачення українським хакерам у зв'язку з їхньою участю в схемі обміну інформацією, отриманою за допомогою проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

В обвинувальному акті із 16 пунктів, поданому до окружного суду США в Нью-Йорку, Міністерство юстиції США звинуватило Єременка та Радченка в шахрайській цифровій діяльності та змові для такої діяльності.

"Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали систему збору та аналізу даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім продали для власної вигоди", – нагадує Держдеп.

Комісія після цього подала цивільний позов проти Єременка та ще кількох фізичних і юридичних осіб.

Винагороду за допомогу в пошуку хакерів пропонують у межах TOCRP – Програми винагород щодо боротьби з транснаціональною організованою злочинністю.

Зазначається, що вона разом з аналогічною програмою для пошуку причетних до наркозлочинності з 1986 року допомогла притягти до відповідальності понад 75 злочинців з усього світу. Інформаторам, які допомогли впіймати їх, Держдеп виплатив загалом більш ніж 130 млн доларів винагороди.

Liked the article?
Help us be even more cool!