ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп підтвердив кібератаку на свої електронні системи

Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Поштовий сервер та, можливо, інші електронні системи Державного департаменту США були атаковані хакерами, що спричинило обмеження в роботі офіційного сайту цього відомства.

Це підтвердив на пресбрифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, повідомляє Укрінформ.

“Упродовж останнього місяця Держдепартамент виявив аномальну активність”, – сказав Міллер.

За його словами, для реагування на ситуацію були зроблені негайні кроки щодо посилення безпеки систем Держдепу, а також оповіщення компанії Microsoft та надання їй необхідної інформації.

Міллер не назвав, хто стоїть за кібернападом, а також інших деталей, зауваживши, що в цій справі наразі ведеться розслідування.

Раніше The New York Times із посиланням на офіційних представників повідомило про можливу причетність Китаю до кібернападу на Державний департамент. Причому зазначалося, що аномальна активність була помічена ще до візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Пекіна.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня корпорація Microsoft заявила, що китайська група хакерів, що займається шпигунством, зламала низку акаунтів електронної пошти, пов’язаних з державними інституціями західної Європи. 

У травні західні розвідувальні організації та Microsoft повідомили, що спонсорована урядом Китаю група хакерів шпигувала за низкою об’єктів критичної інфраструктури США: від зв’язку до транспортних хабів. Microsoft у своєму звіті зазначила, що шпигунська активність хакерів також була спрямована на острів Ґуам, де розташовані стратегічно важливі військові бази США, й додала, що “протидіяти наслідкам цієї атаки буде складним завданням”.

Liked the article?
Help us be even more cool!