ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку попереджає про нові спроби хакерських атак на українські мережі

18.01.2016, 15:03

Спеціалізований структурний підрозділ Державного центру кібернетичного захисту та запобігання кібернетичним загрозам Державної служби спеціального зв'язку та захисту України попереджає про ймовірність нових хакерських атак. Про це йдеться в повідомленні центру, повідомляють Українські новини.

"Для системних адміністраторів наводимо повний перелік мережевих індикаторів компрометації систем і мереж шкідливим програмним забезпеченням Black Energy", - йдеться в повідомленні.

16 січня ІТ-спеціалісти міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київська область) заявили про хакерську атаку із застосуванням вірусу Black Energy. Вірус був швидко знайдений і локалізований, завдяки чому вдалося уникнути можливого пошкодження інформації і збитків підприємству.

Black Energy - один з вірусів, який був виявлений у системах енергопостачальної компанії "Прикарпаттяобленерго", чиї мережі зазнали масових відключень через хакерські атаки в грудні 2015 року.

Представник Адміністрації Президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко заявив, що факт атаки на системи "Борисполя" може вказувати на диверсії з боку Росії.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості створило робочу комісію для визначення причин збоїв в електропостачанні енергопостачальними компаніями "Прикарпаттяобленерго", "Київобленерго" і "Чернівціобленерго".

Служба безпеки України в грудні припинила спробу вірусної атаки на комп'ютерні мережі енергопостачальних компаній.

Фото з ukranews.com

Liked the article?
Help us be even more cool!