ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо вніс зміни до статуту НТКУ

21.04.2016, 09:57

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про затвердження нової редакції Статуту Національної телекомпанії України (НТКУ). Відповідний наказ підписано 18 квітня, повідомляється на урядовому порталі.

Зміни пов’язані з об’єднанням НТКУ з іншими державними ТРК. Як відомо, Національна телекомпанія України стала правонаступником майна, прав та обов’язків  Національної радіокомпанії України, телеканалу “Культура”, 28 ДТРК, які реформовані в філії НТКУ. Поки що залишаються не приєднаними дві кримські ДТРК. Засновником НТКУ є Кабінет Міністрів України.

“Це ще не останні зміни до Статуту НТКУ. Оскільки ще потрібно буде приєднати дві кримські ДТРК і внести остаточні зміни. А потім можна вже почати процес перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ. Це у разі, якщо Парламент схвалить зміни до закону про Суспільне мовлення і виведе за рамки першого етапу реформування студію “Укртелефільм”, - прокоментував зміни до Статуту Олег Наливайко.

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія повинен забезпечити державну реєстрацію цього Статуту відповідно до законодавства.

Як повідомляв ІМІ, 19 березня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект №1357 “Про суспільне телебачення і радіомовлення України”, який передбачає створення незалежної від президента та уряду Національної суспільної телерадіокомпанії, на базі всеукраїнських та регіональних державних ТРК.

7 квітня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон про суспільне телерадіомовлення під час презентації суспільного мовлення.

10 квітня закон набрав чинності.

У серпні голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко підписав накази про реорганізацію 24-х обласних державних телерадіокомпаній, Новгород-Сіверської регіональної ДТРК “Сіверська”, Криворізької регіональної ДТРК “Криворіжжя”, НРКУ, ДТРК “Культура” та ДП “Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”.

Діяльність державних мовників мала припинитися до 15 листопада 2015 року, всі телерадіоорганізації мають приєднатися до Національної телекомпанії України.

Liked the article?
Help us be even more cool!