ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо розробив рекомендації для підготовки рецензій російських видань

28.04.2017, 11:07

Державний комітет телебачення і радіомовлення затвердив рекомендації з підготовки рецензії щодо оцінки та характеристики змісту видання, яке має походження або виготовлене та/або ввозиться з території РФ, тимчасово окупованої території на митну територію України. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Згідно з повідомленням, суб’єкти господарювання надаватимуть такі рецензії разом з примірником видання для отримання дозволу на ввезення видавничої продукції. Рекомендації розроблено відповідно до статті 281 Закону України “Про видавничу справу”.

У рекомендаціях зазначено, що рецензування видань можуть виконувати фахівці (експерти), які є членами всеукраїнських творчих спілок, науковими, науково-педагогічними працівниками вищих навчальних закладів, наукових установ Національної академії наук України та національних галузевих академій наук.

“Рецензія має містити неупереджений висновок щодо змісту видання та його відповідності або невідповідності критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України”, - йдеться у повідомленні.

Рецензія складатиметься державною мовою в стислій формі та має бути скріплена підписом рецензента та печаткою установи (організації), у якій він працює, а також засвідчена підписом власника прав на видання.

Як повідомляв ІМІ, 5 квітня Кабінет Міністрів України затвердив порядок вилучення з обігу видавничої продукції, яка вироблена на території держави-агресора, тимчасово окупованій території України та розповсюджується в Україні без відповідного дозволу Державного комітету телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо).

Liked the article?
Help us be even more cool!