ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо планує відновити інформаційно-культурний центр для жителів окупованого Криму

17.02.2015, 13:59

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має намір відновити діяльність державної організації «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр» (ВІКЦ), який до окупації Автономної республіки Крим діяв на її території. Про це повідомляється на сайті Комітету.

Як зазначають в Деркотелерадіо, відновлення діяльності центру як юридичної особи планується поза межами Криму з метою задоволення інформаційних та культурних потреб громадян України, які мешкають на окупованій території.

Центр як неприбуткова бюджетна організація, підпорядкована Держкомтелерадіо, було утворено в 1996 році на виконання постанови уряду та зареєстровано в Сімферополі. Основним його завданням було проведення інформаційно-культурної діяльності, спрямованої на зміцнення української держави, забезпечення міжнаціональної злагоди. “Фактично це був один із небагатьох осередків присутності української мови та культури на кримському півострові. Після окупації Криму фінансування ВІКЦ, як і всіх бюджетних організацій автономної республіки, було припинено. Директор центру Кузьмін зрадив Україну, перейшовши на бік держави-окупанта. Наказом Держкомтелерадіо його звільнили з посади. З того часу припинив свою діяльність і ВІКЦ”, - йдеться у повідомленні Комітету.

Найближчим часом Держкомтелерадіо визначить особу, яка буде уповноважена здійснити перереєстрацію державної організації за новим місцезнаходженням. Далі буде затвердження статуту центру у новій редакції, його реєстрація та вирішення питання фінансування ВІКЦу. Передбачається, що його штат складатиметься з 7-8 осіб, а не з 40, як це було раніше.

На сьогодні є ініціативна група громадських активістів, що складається з вимушених переселенців з Криму, які готові долучитися до цієї роботи, навіть на безоплатній основі. Відновлення ВІКЦ підтримує міжфракційне депутатське об'єднання «Крим» у Верховній Раді, повідомили в Комітеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!