ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо не вважає „темниками” свої листи до ОДТРК

15.03.2012, 08:08
Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович  підтвердив автентичність свого листа та листів Олександра Поливача на адресу обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) з вимогою запустити в ефір 15 березня програми з роз’яснення соціальних ініціатив президента Віктора Януковича. Однак він не вважає їх «темниками».
Про це він сказав „Телекритиці”.
 
«Це нормальний звичайний розпорядчий документ. Ми в рамках державного замовлення на виробництво програм для державних потреб, де є велика частина інформаційно-публіцистичних програм, просимо організувати таку роботу, оскільки дійсно, на нашу думку, соціальні ініціативи президента, висловлені ним на розширеному засіданні Кабінету Міністрів  є вкрай важливими для громадян нашої країни. І якомога детальніше та конкретніше наші громадяни повинні бути поінформовані і знати про ці ініціативи», - сказав він.

Курдінович додав, що цю роботу Держкомтелерадіо проводить в порядку висвітлення органів державної влади: «Це не перший і не останній такий лист. Такі листи існували завжди за всю історію існування Держкомтелерадіо, коли ми орієнтуємо державні ТРК в питаннях висвітлення діяльності органів державної влади».

Він зауважив, що його доручення є обов'язковим до виконання, оскільки це частина державного замовлення.

Що стосується листів Олександра Поливача з переліком пропонованих сюжетів, то Курдінович пояснює, що в такий спосіб Держкомтелерадіо допомагає ОДТРК: «Наприклад, візит президента Туркменістану. У нас є доручення щодо висвітлення візитів державних діячів інших країн. І ми його забезпечуємо. Де ж іще показувати цей візит, як не на державних каналах? Комерційні самі визначають, а державні зобов'язані це робити, тому що це невід'ємна складова державного замовлення. А ми допомагаємо державним телеканалам в отриманні відповідних відео- і текстових матеріалів».

Такі листи - переліки тем, за його словами, отримують тільки регіональні ОДТРК, оскільки національні теле- і радіокомпанії знаходяться в Києві, і їхні журналісти мають можливість брати участь в усіх офіційних заходах.

На запитання, чи є листи Поливача обов'язковими до виконання, голова Держкомтелерадіо сказав: «Ми їх просимо, а вони самі визначаються, як і яким чином висвітлювати - чи хвилину, чи п'ять». На запитання, чи можуть ОДТРК не висвітлювати перераховані в щоденних листах теми, він додав: «Хіба ви думаєте, що вони щодня дають усі ці теми?».

Курдінович нагадав про наказ № 60 від 2009 року, у якому розписана вся система роботи Держкомтелерадіо. «Це не є таємницею. Вся процедура нашої співпраці і розповсюдження матеріалів на ОДТРК прописана. Не знаю, чому це темниками називають. Це звичайна інформаційна робота, наша внутрішня. Просто іншої форми, ніж направлення листа немає. Він не є таємним, його ніхто не приховував», - додав він.
Liked the article?
Help us be even more cool!