ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо надало докази використання адмінресурсу Тимошенко

04.04.2012, 04:39
Державний комітет телебачення і радіомовлення офіційно надіслав редакції “Української правди” набір циркулярів, які надсилалися з уряду Юлії Тимошенко напередодні президентських виборів 2010 року, повідомляє “Українська правда”.

Зокрема, Держкомтелерадіо надало 12 листів, переважно за підписом прес-секретаря Тимошенко Марини Сороки, де вона вимагає показувати виступи Тимошенко з будь-якого приводу на обласному телебаченні по всій країні, пише видання. Листи надсилалися протягом вересня-грудня 2009 року.

Як пише видання, серед циркулярів, наприклад, є вимога протягом доби 12 разів у прайм-тайм протранслювати привітання Тимошенко з днем шахтаря на обласних телекомпаніях. У листі від 18 листопада 2009 року Сорока вимагає показати в прямому ефірі виступи Тимошенко та Володимира Путіна на засіданні Комітету з економічного співробітництва, а потім - також в прямому ефірі їхню спільну прес-конференцію. Також є лист з вимогою до державних телекомпаній Західної України ретранслювати інтерв'ю Тимошенко, яке вона дала у Львові 14 грудня 2009 року, тобто за місяць до першого туру виборів.

Згідно з наявними у видання листами, Тимошенко вимагала від Держтелерадіо транслювати в ефірі обласних державних телекомпаніях її виступи: на нараді з питань розвитку сільських населених пунктів, на нараді з питань формування бюджетів територіальних громад, на нараді з органами Держкомзему щодо видачі громадянам актів на землю, на презентації проекту Держбюджету-2010, на нагородженні тренерів і спортсменів-призерів Дефлімпійських ігор, на позачерговому засіданні уряду з проблем інвалідів, на урочистому зібранні з нагоди Дня місцевого самоврядування, на всеукраїнському форумі залізничників.

Усі ці заходи Тимошенко вимагала показувати або в прямому ефірі, або у записі - але в прайм-тайм, пише видання.

У свою чергу Марина Сорока сказала, що то було лише прохання про сприяння в організації трансляції. “Давайте проаналізуємо текст! По-перше, написано “прошу сприяння” (не завжди і не всюди сприяли). По-друге, йдеться про привітання прем’єр-міністра. По-третє, це не є втручанням в редакційну політику, чи проявом цензури (що відбувається з ОДТРК та Першим національним каналом зараз)”, - сказала Сорока. У відповідь Сороці видання розмістило копії листів, у яких прес-секретар вимагала від Держкомтелерадіо відзвітувати, як здійснювалася трансляція виступів Тимошенко на обласному телебаченні.

Цю підбірку листів Держкомтелерадіо надало виданню після блогу “Як Азаров нагинає журналістів”, оприлюдненого на УП. У блозі йшлося про те, що в березні 2012 року Держкомітет звернувся до обласних телекомпаній з вимогою терміново організувати ток-шоу для обговорення передвиборчих ініціатив президента Януковича - з періодичністю не менше двох разів на тиждень.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!