ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати пропонують Раді визначити поняття "інформаційна безпека"

26.11.2018, 18:49

Народні депутати від “Народного фронту” Ігор Котвіцький і Андрій Тетерук запропонували дати в законодавстві визначення поняттю “інформаційна безпека”. Відповідний законопроект №9340 “Про внесення змін до законів України щодо інформаційної безпеки” вони зареєстрували 26 листопада, повідомляє “Детектор медіа”.

Законопроект передбачає доповнити статтю 1 Закону “Про національну безпеку України” таким терміном:

  • інформаційна безпека – стан захищеності життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, при якому запобігається завдання шкоди через неповноту, несвоєчасність і недостовірність поширюваної інформації, порушення цілісності та доступності інформації, несанкціонований обіг інформації з обмеженим доступом, а також через негативний інформаційно-психологічний вплив та умисне спричинення негативних наслідків застосування інформаційних технологій.

Також пропонується додати гарантування інформаційної безпеки України до основних напрямів державної інформаційної політики в Законі “Про інформацію”.

Автори законопроекту в пояснювальній записці до нього нагадують, що у 2017 році указом президента №47/2017 була затверджена Доктрина інформаційної безпеки України, яку розробила РНБО. Саме ж поняття інформаційної безпеки неодноразово застосовується в законах “Про національну безпеку України” та “Про інформацію”, але жодним з них не визначено, що саме розуміється під інформаційною безпекою та гарантуванням інформаційної безпеки.

“Наведені в законопроекті пропозиції відповідають понятійному апарату, що передбачений Проектом Концепції інформаційної безпеки України, яка була спільно розроблена фахівцями ОБСЄ в Україні та Мінінформполітики у 2014-2017 роках”, - зазначають автори.

Liked the article?
Help us be even more cool!