ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутату сільради на Сумщині повідомили про підозру за фактом підтримки війни в соцмережі

Сумська обласна прокуратура повідомила про підозру депутату Новослобідської сільської ради від політичної партії “Наш край”, який поширював у соцмережі “Одноклассники” проросійський контент.

Про це повідомляють обласна прокуратура та Управління СБУ в Сумській області.

Підозру депутатові повідомлено за фактом поширення матеріалів, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Контент, який поширював депутат сільради. Фото – Сумська обласна прокуратура

За даними слідства, посадовець підтримував приєднання АРК Крим до Росії, а також радів проведенню псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та схвально реагував на зневажливі дописи на адресу українського військовополоненого.

Під час обшуку за місцем проживання депутата правоохоронці вилучили мобільний телефон та сім-картки мобільного оператора з доказами протиправної діяльності, зазначає прокуратура.

За даними руху “Чесно”, “Наш край” – проросійська політична партія, створена переважно з вихідців з Партії регіонів. Партія зібрала багатьох колишніх політиків-регіоналів, а також місцевих керівників доби Віктора Януковича. “Наш край” неофіційно ще називали “партією мерів”, оскільки від неї було обрано чимало міських голів на виборах 2015 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!