ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутатка Херсонської міськради через суд шукає власників сайту, щоб судитися

26.03.2021, 14:36
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

Депутатка Херсонської міської ради Альона Ротова звернулась із заявою до Херсонського міського суду для забезпечення доказів до позову шляхом витребування даних у провайдера про реєстранта доменного імені myks.com.ua (“Мій Херсон”).

Про це йдеться в ухвалі суду від 18 лютого 2021 року, повідомляє представник ІМІ в Херсонській області.

Позивачка хоче отримати дані про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення вебсайту на спеціалізованому вебсервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет. 

В обґрунтуванні заяви позивачка посилається на те, що невідома особа розмістила на сайті “Мій Херсон” статтю, яка, на її думку, порушує її особисті немайнові права.

Заявниця вказала, що має намір захисти своє порушене та охоронюване законом право в судовому порядку шляхом подання позову про визнання інформації недостовірною та спростування інформації.

У матеріалі видання йдеться про причетність компанії, що раніше належала Альоні Ротовій, до організації нелегальної дитячої праці на міському сміттєзвалищі. Згідно з даними системи бізнес-аналітики youcontrol.com.ua, Ротова вийшла із засновників компанії 2 вересня 2020 року.

Сайт “Мій Херсон”, згідно з дослідженням ІМІ, є абсолютно непрозорим. На самому сайті немає жодної контактної інформації ні про власників, ні про редакторів, ні про журналістів. 

Наразі суд надіслав матеріали справи за заявою адвоката позивачки Гайка Оганяна на розгляд за підсудністю – до Голосіївського районного суду м.Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!