ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати пропонують саджати за публічне заперечення фактів військової агресії

01.04.2015, 12:18

Народні депутати Юрій Чижмарь та Олег Ляшко зареєстрували у парламенті проект Закону №2486 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за публічне заперечення факту військової агресії країною, яка визнана Верховною Радою України країною-агресором).

Депутати пропонують доповнити Кримінальний Кодекс України новою статтею, яка встановлює кримінальну відповідальність за публічне заперечення військової агресії країною.

Так, за публічне заперечення факту військової агресії країною, яка визнана Верховною Радою України країною-агресором депутати пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої, йдеться у законопроекті.

У пояснювальній записці до законопроекту депутати зазначають, що прийняття даного Закону покликане запобіганню підбурювання та розколу суспільства злочинними публічними заявами, особливо особою, яка є представником влади, що в умовах зовнішньої військової агресії є загрозою суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності та національній безпеці України.

Нагадаємо, 27 січня 2015 року Верховною Радою України було прийнято постанову Про звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором.

Liked the article?
Help us be even more cool!