ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати не хочуть відпускати Дніпропетровську комунальну газету

29.07.2016, 17:56

Голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов у коментарі представниці ІМІ прокоментував ситуацію, що склалася між редакцією газети "Зоря" та її засновником – облрадою.

"Депутати обласної ради не бачать сенсу виходити з засновників газети "Зоря". Ми впевнені, що так як і декларує редакція газети "Зоря" – разом дійти до сторічного ювілею цієї газети. З допомогою обласної ради. Ми ж закон ніяк не порушуємо. У нас було декілька варіантів розвитку цієї ситуації. Ми визначилися для себе, що ми вважаємо за доцільне залишатися засновниками комунального підприємства газети "Зоря", продовжувати його фінансувати і допомагати. А те, що там не зовсім якісний менеджмент і на сьогоднішній день витрачені всі кошти, які вони отримали від передплати на весь рік, і що є багато зауважень контролюючих органів до попередньої фінансової діяльності газети "Зоря", то це питання не до закону, а до керівництва", - зазначив Пригунов.

На питання щодо передачі приміщення редакції іншому КП голова облради відповів: "Не готовий коментувати, я не знаю про передачу приміщення якомусь іншому закладу".

Раніше редактор газети "Зоря" Ксенія Зайцева повідомила, що 16 лютого колектив ухвалив рішення про бажання реформуватися відповідно до закону про роздержавлення преси. Проте жодних зустрічних рішень обласна рада не ухвалила. А 15 червня на сесії обласної ради було ухвалене рішення про передачу приміщення редакції іншому КП "Агропроекттехбуд". За словами редакторки, газета не отримує коштів на висвітлення діяльності обласної ради, але продовжує це робити, оскільки ця діяльність є статутною.

Вчора газета вийшла із опублікованою на першій шпальті заявою: "Подолаємо труднощі на шляху до 100-річчя разом". Перший випуск газети вийшов у квітні 1917 року.

Медіаюрист Роман Головенко із ІМІ так коментує ситуацію, що склалася:

«На жаль, ч. 3 ст. 5 Закону Про реформування преси дуже недосконало виписана і забороняє лише "відчуження майна друкованих видань", тому формально передача майна з користування редакції в користування іншого суб’єкта комунальної форми власності не порушує норми Закону (саме формулювання ч. 3 ст. 5 за великим рахунком беззмістовне, імовірно законодавець мав на увазі встановлення заборони на вилучення майна з користування редакцій, але на зміг цього прописати адекватно в Законі). Тому ІМІ при проведенні моніторингу враховує не лише букву, а й загальний зміст Закону. Такі дії засновника вихолощують засади Закону і роблять реформування газети "Зоря" більш проблемним. Адже рішення про передачу майна від редакції ін. суб’єкту не випадково було прийнято саме після початку процесу роздержавлення».

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!