ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати "Народного фронту" просять ГПУ допитати Льовочкіна і Фірташа щодо купівлі акцій "Інтера"

30.03.2015, 12:23

Народні депутати від “Народного фронту” просять Генеральну прокуратуру допитати народного депутата від Опозиційного блоку Сергія Льовочкіна та українського бізнесмена Дмитра Фірташа з приводу продажу акцій телеканалу “Інтер”. Про це повідомив журналістам народний депутат Антон Геращенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

“Просимо Генпрокурора дати відповіді на питання, на якій підставі пан Фірташ витратив 2,5 мільярда доларів на придбання контрольного пакету акцій в 2013 році. Є інформація, поки не підтверджена, про те, що ці гроші були видані за вказівкою Путіна, який вже тоді готувався до захоплення України, і йому потрібно було мати ЗМІ, яке впливає не тільки зовні з Росії, але і внутрішні засоби масової інформації”, - зазначив Геращенко.

“Друге запитання - на яких підставах місяць тому був здійснений продаж 29% акцій Громадського російського телебачення через якусь компанію Vasse Media Limited, через якийсь офшор? Можливо, це офшор особисто Путіна і через нього проходять угоди з Фірташем?”, - заявив депутат

Геращенко зазначив, що у зв'язку з цим депутати від “Народного фронту” просять Генпрокуратуру допитати Валерія Хорошковського (про обставини того, як його змусили продати канал “Інтер”), а також допитати Дмитра Фірташа про те, де він узяв $2,5 млрд.

“Також допитати пана Льовочкіна, колишнього голову Адміністрації Президента Януковича, який себе позиціонує мало не головним опозиціонером, звідки він як державний службовець, який працював спочатку помічником Кучми, потім помічником Януковича, володіє коштами для придбання багатомільйонних пакетів акцій?”, - підкреслив Геращенко.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2013 року Дмитро Фірташ в партнерстві з колишнім тоді головою Адміністрації Президента України, а нині народним депутатом Сергієм Льовочкіним придбали Inter Media Group у екс-першого віце-прем'єра України Валерія Хорошковського. Продавець пояснив цей крок відсутністю можливості забезпечувати розвиток групи, за його даними, угода була укладена виходячи з оціночної вартості $2,5 млрд.

3 лютого 2015 року Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа повідомила про те, що GDF Media Limited і підконтрольна їй Inter Media Group Limited сконцентрували 100% "Інтер", викупивши 29% у "Першого каналу" і 10% у ТОВ "Пегас телебачення "(Україна).
Прес-служба Group DF також уточнила, що GDF Media Limited ще в лютому 2013 року отримала в Антимонопольному комітеті України попередній дозвіл на набуття контролю над групою компаній, до складу якої входить і телеканал "Інтер", тому отримання додаткового дозволу на угоду з "Першим каналом "не було потрібно.

3 лютого пакет акцій ПрАТ "Телеканал "Інтер" в розмірі 29%, що належав ВАТ "Перший канал" (Москва, РФ), був перереєстрований на кіпрську Vacea Ventures Limited. Про це йдеться у повідомленні "Інтера" в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 4 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!