ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп від Ляшка силою відібрав камеру у журналіста

21.07.2016, 16:29

Депутат Верховної Ради України від Радикальної партії Олега Ляшка Олег Купрієнко 15 липня 2016 року відібрав силою камеру у члена Чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Андрія Тітка і повернув її тільки після втручання власника камери з ТРК «Svoboda.FM», повідомляється на сайті НМПУ.

Купрієнко погрожував засудити журналіста за зйомку в приміщенні Новозаводського суду  Чернігова під час перерви у судовому засіданні.

Журналіст Тіток прийшов у суд після повідомлення прес-служби Радикальної партії  про засідання за редакційним завданням «Svoboda.FM».

Він готував  матеріал  про обрання запобіжного заходу затриманих за підозрою у хабарництві членів РПЛ – міського голови міста Мена Геннадія Примакова і депутата  Менської міськради Валерія Гайдукевича.

Тіток хотів узяти інтерв’ю у  затриманих у перерві судового засідання, бо за  день перед тим  готував матеріал з прес-конференції в прокуратурі  з приводу підозри у хабарництві. Про це  він написав у заяві до поліції з вимогою  почати кримінальне провадження проти депутата Купрієнка  за статтею 171 Кримінального кодексу.

У ході інциденту депутат Купрієнко спочатку погрожував, а потім відібрав камеру, що зафіксовано на відео в мережі youtube.

Згодом Купрієнко повернув  камеру-телефон – після телефонного дзвінка  власника апаратури,  Олега Головатенка. Депутат  також погрожував  засудити журналіста  за зйомку і «залишити без штанів» та викликав наряд поліції в суд.

Поліція почала кримінальне розслідування за статтею 171 Кримінального кодексу.

НМПУ звертається до Генеральної  прокуратури та Прокуратури Чернігівської області дати належну оцінку діям депутата Верховної Ради України. Тим більше чернігівська  прокуратура  відзначається з тим, що вона півроку не направляє до суду  розслідувану справу  № 12015270010008780 про  перешкоджання  журналістській діяльності голові Чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка. У нього охорона тоді депутата  Верховної Ради  України Владислава Атрошенка  7 листопада відібрала фотокамеру і винесла з філармонії, де проходив захід.

Виходить, відсутність  покарання призводить  до повторення  правопорушень у цій сфері і  негативних сигналів суспільству про  бездіяльність влади і порушення норм демократичного суспільства.

Нагадаємо, що 2 листопада 2015 року НМПУ та НСЖУ долучились до міжнародної кампанії «Зупинимо безкарність» EndImpunity, проголошену Міжнародною федерацією журналістів. У рамках кампанії очільники вищезгаданих медійних громадських організацій звертались до урядовців та світової спільноти із вимогою припинити толерувати безкарність за злочини проти журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!