ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Херсонської облради погрожував журналісту "переламати коліна"

17.05.2019, 10:42

Депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук погрожував фізичною розправою власному кореспонденту газети “Новий день” Олегу Батурину, пообіцявши “переламати коліна”.

Про це журналіст повідомив представнику ІМІ в Херсонській області.

Інцидент стався 16 травня в місті Каховці на Херсонщині.

“Будеш ввечері бігати на стадіоні – я тобі коліна переламаю!” – таку погрозу озвучив депутат Філіпчук, написав Батурин на своїй сторінці у Facebook.

Як розповів журналіст представнику ІМІ, депутат накинувся на нього біля виходу із зали районного Будинку культури, де в цей час відбувалася сесія Каховської районної ради.

“Приблизно об 11.10, коли пленарне засідання сесії Каховської районної ради ще тривало, я вийшов із зали і попрямував до виходу. Разом зі мною вийшов натовп людей, присутніх на сесії. З цього натовпу в мій бік вибіг депутат Херсонської обласної ради від партії “Опозиційний блок” Павло Філіпчук. Він почав перешкоджати моєму проходу, міцно схопив мене за ліву руку і почав кричати, вимагаючи, щоб я як журналіст описав події цієї сесії Каховської райради так, як хочеться йому”, – розповів Батурин представнику ІМІ.

На зауваження журналіста, що це звучить як відкрита погроза фізичною розправою, депутат підтвердив йому, що так, саме це він і мав на увазі.

“Дії депутата Херсонської обласної ради Павла Філіпчука я розцінюю як вчинення злочину, передбаченого статтею 345-1 Кримінального кодексу України – "Погроза або насильство щодо журналіста”, – заявив Батурин.

Журналіст впевнений, що депутат знає, що його професійною діяльністю є журналістика. “Своїми діями він погрожував мені каліцтвом саме за мою професійну діяльність. Тому прошу поліцію притягнути вказану особу до відповідальності згідно з чинним законодавством”, – розповів він.

Сам депутат облради Павло Філіпчук у коментарі представнику ІМІ заявив, що не погрожував Батурину. “Я що, схожий на людину, яка буде комусь погрожувати? Я нікому не погрожував, а тільки казав, що Олег Батурин – проплачений журналіст. У мене є свідки”, – заявив він.

Олег Батурин звернувся до поліції міста Каховки з заявою про скоєння депутатом Павлом Філіпчуком злочину за ст. 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").

Поліція внесла відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ст. 345-1 ч. 1 ККУ, повідомив згодом журналіст.

Як повідомляв ІМІ, у 2018 році голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів і депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук подав позовну заяву про “захист честі, гідності, ділової репутації” проти журналіста Олега Батурина і редакції газети “Новий день” через журналістське розслідування “Мільйони гривень – коту під хвіст”.

У матеріалі йшлося про блокування рахунків Каховської міськради та стягнення з міської ради майже 2,6 мільйона гривень на ліквідацію боргів перед кредиторами комунального підприємства “Наш дім”.

Павло Філіпчук вимагав визнати недостовірними відомості, опубліковані в зазначеній статті, зобов’язати редакцію газети “Новий день” спростувати її та стягнути з відповідачів судові витрати. Проте Каховський міськрайонний суд Херсонської області 1 лютого 2019 року відмовив депутату в задоволенні позову.

Світлина від Oleh Baturin.

Фото – Фейсбук Олега Батурина

Liked the article?
Help us be even more cool!